La Sportiva качва на следващо ниво феновете на планинското бягане

Сезонът на активни тренировки и състезания в планинското бягане е открит. В Sport Box те очакват фаворитите от пролетно-лятната колекция на La Sportiva, както и класическите еспадрили за катерене.

Съвременни технологии и естетиката в обувките за планинско бягане – La Sportiva вгражда този страхотен микс в модела Bushido II. Обувките са създадени за планински бягания по техничен терен (skyrace): суперлеки, със страхотно сцепление и агресивни. Bushido II са проектирани да осигуряват перфектна стабилност на всякакви офроуд терени.

Благодарение на конструкцията STB Control поддръжката от TPU достига долу, до средната частта на обувките, като по този начин я стабилизира. Взаимодействието на горна част и междинна подметка позволява да се постигне плътно прилягане и подобрена стабилност. Това решение намалява теглото на обувките, защото се предотвратява вграждането на тежки стабилизатори в централната им част. Също така, моделът е с нов дизайн на петата за максимално прилягане и  комфорт.

Двукомпонентната подметка FriXion Red има различни повърхности: закръглената форма на външните издатини, които се издигат настрани и допират до междинната подметка, създава такъв ъгъл на опора с терена, който осигурява стабилност дори при екстремно усукване на крака. Това гарантира безопасно бягане и по най-техничния терен, покрит с корени и камъни. Максимална поддръжка в следната част на стъпалото, свобода на движенията и комфорт за пръстите.

Резултатът е обувки, които в абсолютен La Sportiva-стил, предлагат решения спрямо изискванията на най-взискателния бегач, а с революционната си конструкция променят „правилата на играта”. Bushido II е следващото ново ниво за феновете на планинското бягане.

La Sportiva VK са маратонки за планинско бягане, специално проектирани за състезанията Vertical Kilometer. Дизайнът и функционалността на модела са разработени съвместно със световния шампион в sky-running - Юрбан Цемер.

Тези маратонки са ултра леки (само 198 г) и създадени за максимално бързо преодоляване на денивелацията. Прилягат максимално добре по крака благодарение на технологията Sock-Like™ - позволяваща горната част на обувките да е подобна на чорап чрез единствено безшевно парче текстил с различни зони за термостречинг. Друго емблематично предимство на VK е асиметричното затягане чрез Ghost-Stream Lace System™ с 360° обгръщане на крака.

Суперолекотената гумена подметка FriXion® XF 2.0 е с оптимално сцепление и грайфери, има подсилени зони против протриване, както и предпазител на пръстите. Моделът VK е с дроп 4 мм. Вложката с EVA пяна гарантира максимално комфортно стъпване, а нехлъзгавата микрофибърна подложка в задната част улеснява обуването.

Тествайте и вземете от магазин Sport Box или поръчайте в https://esport.bg/!

emy mollova