Suunto Spartan Sport Wrist HR взе световен приз за дизайн

Часовниците Suunto продължават да получават признание за качеството си по цял свят. Преди броени дни моделът Spartan Sport Wrist HR, който марката пусна миналия март, получи престижната награда 2017 GOOD DESIGN™. Призьорът е разработен във Финландия от индустриалните дизайнери Tuomas Reivo, Jere Lallo и Timo Yliluoma и целия дизайнерски екип на Suunto. 
Самата програма GOOD DESIGN™ се провежда от Музеят за архитектура и дизайн Chicago Athenaeum и Европейския център за архитектура, артистичен дизайн и урбанистично изкуство. Основана през 1950 година, GOOD DESIGN™ днес е най-старата и най-престижна награда за дизайн в целия свят. Часовникът Suunto Spartan Sport Wrist HR е вече част от Вечната дизайн колекция, заедно с всички други наградени продукти за 2017-та година. 

Suunto Spartan Sport Wrist HR е първокласен спортен GPS часовник за взискателни атлети, които ценят устойчивостта, функционалността и елегантния му, модерен дизайн. Всички часовници от серията Spartan Sport са ръчно изработени във фабриката на Suunto във Вантаа, Финландия, и са направени така, че да издържат и на най-тежките условия. 
В България този модел, включително и модификацията му Spartan Sport Wrist HR Baro, ще намерите в магазините на Sport Box!  
 

Asya Mollova